Sadnice jagoda - frigo živići jagoda, bezvirusni, sertifikovani

REZERVACIJA SADNICA JAGODA

Važno: Rezervacija sadnica jagoda za prolećnu sadnju uvek počinje 1. septembra prethodne godine i traje dok ima sadnica na lageru, a najkasnije do 20. februara u godini sadnje. Uvoze se samo sadnice za poznatog kupca - ko je avansirao. Kupac koji je svoju porudžbinu potvrdio avansom 30% sigurno i precizno dobija traženu sortu, traženu kategoriju i traženu količinu. Najatraktivnije sorte već se rasprodaju do polovine decembra. Da bi ste dobili željenu sortu i klasu poželjno je poručivanje obaviti do kraja novembra / polovine decembra. 

SADNICE JAGODA

       sadnice jagodasadnice jagodasadnice jagodasadnice jagoda

Od 2011. godine na tržištu Srbije sa vrhunskim frigo sadnicama jagoda prisutan je i holandski rasadnik "RAPO" iz Roosendaal-a, a od 2020. godine i rasadnik "Vissers". Rasadnik RAPO u saradnji sa firmom ATP IRRIGATION, preporučuje prolećnu sadnju jagoda. U prethodnim godinama smo takav model sadnje imali prilike da testiramo na oglednim poljima u okolini Beograda, Kruševca, Guče i Šapca.

                                                                           sadnice jagoda sadnice jagoda

ATP IRRIGATION u ponudi ima sertifikovan sadni materijal sadnica jagoda iz Holandije. Sadnice jagode se isporučuju u gajbicama od 150kom (kategorija A++), 250kom (kategorija A+), 500kom (kategorija A) i 800 komada (kategorija B). Za prolećnu sadnju predlažemo kategoriju A+ od 250 sadnica po gajbi. Takva sadnica je nešto skuplja od kategorije A 500 sadnica po gajbi, ali je i prinos posle 8 nedelja oko 50% veći.

Živići se proizvode u specijalizovanim matičnim zasadima i po posebnoj tehnologiji da bi se obezbedile 100% bezvirusne sadnice. Matične biljke se proizvode u staklenicima i/ili mrežanicima gde je 100% sprečen ulaz insektima, prenosiocima brojnih bolesti.

Ako se za sadnju koriste živići nastali u rodnom zasadu, treba znati da su tokom vegetacije na matičnu biljku i sam živić, koji je sa matičnom biljkom povezan stolonom, sleteli brojni insekti koji su sa svojih krila i nožica preneli brojne viruse i na taj način zarazili i matičnu biljku i sam živić. Zaražen sadni materijal, proporcionalno zarazi, ima manji prinos i lošiji kvalitet plodova, sa smanjenom čvrstinom, transportabilnošću i rokom trajanja, odnosno sa nižom komercijalnom vrednošću. Ne postoji tehnologija da iz rodnog zasada dobijete bezvirusni živić. Probajte samo jednom sadnju u proleće sa sertifikovanim sadnicama i uporedite rezultate.

Bitno je znati da se sadnice iz rasadnika vade početkom decembra meseca. Tada dobijemo biljku sa golim korenom i korenovim vratom. Takva sadnica se posle odstranjivanja lista, čišćenja i klasifikacije lageruje u hladnjačama na temperaturi -2°C, gde su biohemijski procesi svedeni na minimum, medjutim ma koliko niskog inteziteta bili oni se ipak odigravaju i biljka troši unutrašnje rezerve hrane. Svima je jasno da će biološki potencijal sadnica biti manji što je duže vreme od ubacivanja sadnica u hladnjaču do njene sadnje, odnosno, sadnica posađena u proleće ima mnogo bolje energetske i genetske predispozicije od sadnice koja se sadi u julu, avgustu ili septembru. To se direktno odražava na 3 stvari: prijem sadnica, genetski potencijal (rod) i na profit. Takođe je bitno znati da se na našim geografskim širinama rod za narednu godinu diferencira u tekućoj godini od polovine septembra do kraja oktobra. Zamislite koliki rod će naredne godine imati sadnica posađenja 1. septembra ili kasnije a koliki koja je posađena krajem marta ili početkom aprila, koja je VEĆ JEDNOM DALA rod i imala dovoljno vremena da se regeneriše i diferencira pun rod za narednu godinu. Pri tom je kod sadnica posađenih u proleće prijem na nivou 98-100%.

Probajte da uradite prolećnu sadnju bar na manjoj površini, beležite troškove, prinose i dobijene rezultate uporedite sa letnjom sadnjom i sami donesite zaključak!

Pročitajte opširnije o našim sadnicama jagoda:

       sadnice jagodasadnice jagodasadnice jagodasadnice jagoda


Sadnja jagode

REZERVIŠITE SADNICE NA VREME! ISPLATI SE!

Sama priprema zemljišta za proizvodnju živića traje 2 godine, da bi se zemljište očistilo od nematoda i drugih patogena. Jedna parcela se koristi za proizvodnju sadnica maksimalno dve godine, nakon toga se menja parcela. Tokom proizvodnje cvetovi se redovno šišaju – ne sme se dozvoliti rod i zaštita je intezivna. Sam proces proizvodnje sadnica kontrolišu fitosanitarne službe u minimum šest redovnih kontrola tokom vegetacije i ako se uoči i najmanji problem ceo zasad se uništava.

Možete nas kontaktirati na brojeve telefona:


☎️ 011/26-61-857

☎️ 063/80-37-132 Mile R

☎️ 063/80-57-632 Nikola

☎️ 062/80-37-140 Slađana

Kontaktirajte nasPošaljite nam poruku

Kontakt forma

ATP Irrigation d.o.o.

ATP Irrigation d.o.o. posluje pod ovim nazivom od 2005. godine, a prethodno, kao ATP GROUP, od 1998. godine, tako da smo na tržištu Srbije prisutni već 20 godina. Radno vreme kompanije: Radnim danom od 8-16h, subotom 08-12h.

Adresa

ATP Irrigation
Bulevar Oslobođenja 172
11040 Beograd, Srbija

Pronađite nas
mode_edit